Julmarknaden i Dragør

Amagers vänligaste julstad är redo för jul igen. Sedan TV-julkalendern ”Time Travel” 2014 har Dragør varit en riktig julstad. DR ville som en del av kalendern att det skulle finnas en julmarknad i staden. Det fanns inte vid den tiden, men i ett hektiskt samarbete mellan de äldste, kommunen och handlarna var det möjligt att få tolv bås på benen.

Sedan dess har marknaden ökat och antalet julaktiviteter i hela staden har ökat – så en helgresa till Öresunds liten stad är en underbar julaktivitet för hela familjen.

”I år har vi byggt två nya bås och det finns ett välfyllt program alla tre helgerna”, säger Mark Rütt, ordförande för associationens julgranar i Dragør och fortsätter: ”Jag tycker att du borde ha ett besök här – så vi lovar att julens atmosfär kommer att vara på plats ”.

Små, lokala och mysiga bås
Till skillnad från de stora julmarknaderna i t.ex. Köpenhamn fokuserar på små, lokala och mysiga bås, där du kan ha en hel del av sin julhandel organiserad, och det som inte finns på julmarknaden finns i Dragør många trevliga butiker.

Kommer att öppnas av borgmästaren den 2 december kl 12.00
Julmarknaden öppnar den 2 december kl 12, där strängen skärs av borgmästaren som blåser fanfare, de snabba ryttarna möter sina hästar i full blast och Visen Friends sjunger.

Det finns också maritima julklipp på Lodsmuseet, julutställningen på Amagermuseet och skattejakt från turistbyråns bodem på marknaden.

Marknaden stänger klockan 17, där levande dörrar kommer att vara intresserade av en liten promenad från bastuområdet och till ett lokalt juldekorerat fönster, där det kan finnas en förfriskning.

Fakta
På julmarknaden i Badstuevælen hittar du specialiteter, juldekorationer, barnaktiviteter och mycket mer. Butikerna på Kongevejen är också öppna.

När:
Öppettider är de första tre veckorna i veckan, 2: e till 3: e, 9: e och 16: e och 17: e december 2017. Alla dagar från kl. 12.00 till 17.00

Det här inlägget postades i Upplevelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *